Història

Ca la Nuri

una vida dedicada a la cuina.

Les mans de la Nuri amassaven farina i aigua en un forn de Sant Fruitós de Bages quan el Jordi la va enamorar. Era l’any 1952 i tots dos eren joves i tenien la mirada posada en el futur. Onze anys més tard la Nuri i el Jordi van engegar els fogons a Barcelona, al barri del Poble Nou, concretament al carrer Espronceda número 62. És allà on es va començar a col·locar la primera pedra de Ca la Nuri, el primer xup-xup. El Bar Núria va ser la primera passa d’un llarg camí que continua a les nostres vides.

1962

bar núria

Amb només 24 anys i sense cap formació en hostaleria, la Nuri es va posar al capdavant de la cuina del Bar Núria. Havia aprés a cuinar amb la mare i l’àvia. El Jordi era l’encarregat d’atendre als clients al menjador, tot i que a la Nuri sempre li agradava treure el cap per conversar amb ells. El bar era un local de barri, amè i distés, on la gent jugava al domino. Mantenia una tradicional línia gastronòmica com eren les tapes i la cuina de fonda. Plats com sopes, macarrons (uns dels millors de tota Barcelona, segons explicaven alguns clients), fricandós, faves estofades… eren els protagonistes. Tots dos, la Núria i el Jordi, feien vida al bar, amb horaris que passaven les 12 hores de feina diàries.

1976

salamero

Després d’uns quants anys al Poblenou, la Núria i el Jordi van voler donar un petit gir al seu negoci i es van traslladar al barri de l’Eixample. Així va néixer el Salamero, al carrer Aragó. Era un local més petit on no hi havia cuina. La Núria elaborava productes fets amb planxa i entrepans amb el mateix talent que al Bar Núria. Cal destacar un entrepà excels per la seva senzillesa, el conegut biquini.

1993

ca la nuri

Però el Salamero estava destinat a tenir una altre evolució que seria clau per crear definitivament Ca la Nuri. Els fills de la Núria i el Jordi  s’havien empapat durant molts anys de tota la feina dels seus pares. Un d’ells, el Ricard va proposar-los oferir al bar peix fregit i tapes marineres i canviar el nom del local, a partir d’ara es diria Ca la Nuri. El canvi va ser un èxit, tant que la Nuri amb les potes de calamar que li sobraven es va envalentir i va començar a elaborar arròs i fideuà.  La fregidoria-arrosseria Ca la Nuri del carrer Aragó aviat va quedar petita.

1999

Terra ca la nuri

L’oferta gastronòmica de Ca la Nuri es va consolidar al Ca la Nuri Eixample, el restaurant que actualment té el nom de Terra Ca la Nuri. El Jordi, fill, va trobar un local al carrer Consell de Cent, 377 que estava disponible. Era un espai més gran i la cuina permetia una estructura més adient amb la oferta a la que s’adreçava. Ràpidament es van afegir els musclos, els escamarlans amb ceba, les escopinyes a la planxa… Una cuina de tapes marineres senzilles i delicioses de menjar. Actualment el Terra Ca la Nuri manté les arrels de sempre de Ca la Nuri, però també ha volgut adoptar les arrels tradicionals de la cuina catalana.

2003

platja ca la nuri

Al Ricard li apassionava passejar amb bicicleta pel Passeig Marítim de la Barceloneta, un dels millors entorns de Barcelona. Un matí mentre pedalava va veure que hi havia disponible un local, sota l’Hospital del mar, a peu de platja… Després de reformar-ho al seu gust, la Nuri va agafar el davantal i va baixar cap a la platja per mirar les onades mentre cuinava. Aleshores el Jordi es va quedar al capdavant del Terra Ca la Nuri fins que tots dos es van jubilar. La Nuri es va retirar fa 4 anys, recent fets els 70, deixant una marca gastronòmica de qualitat, bon servei i bon producte. Al 1962 es va posar a la paella el primer granet d’arròs i ara la muntanya s’ha fet gran.

2016

Xiroi Ca la Nuri

Neix el petit de Ca la Nuri i com el seu nom indica, té un temperament alegre, divertit i joiós. Volem que aquest nou local sigui el
teu espai per passar-ho BÉ durant tot el dia amb una gastronomia fresca, una àmplia oferta de còctels i bona música, gaudint de la seva immillorable ubicació davant del mar.

Ca la Nuri s’ha convertit en una marca de referència a Barcelona, amb els seus tres restaurants, tant el Terra  Ca la Nuri, Platja Ca la Nuri com el Xiroi Ca la Nuri. Bon profit!

2019

Arrozal Ca la Nuri

Nous objectius per a la família, que desembarca a la zona logística del port. El repte és apropar la gastronomia de Ca la Nuri als treballadors dels centenars d’empreses que allà hi conviuen. L’Arrozal es converteix en un oasi de tranquil·litat, on sentir-se a gust en la pausa del migdia i assaborir arrossos i una àmplia selecció de plats cuinats a la brasa.

2021

Sal Mar

Com a bons enamorats de les nostres costes, Sal Mar es troba a la platja de la Barceloneta. Ofereix una terrassa d’ensomni sobre la sorra on assaborir delicioses tapes i arrossos, però també altres receptes amb un toc de fusió i un caràcter més jove i cosmopolita. Tot pensat per gaudir d’un àpat en bona companyia i de la desconnexió de les llargues sobretaules vora el mar.

PLATJA – CA LA NURI